
Połączenie marchwi, szpinaku i ziemniaków doskonale wpływa na łagodzenie stanu zapalnego! Ponieważ ta zupa jest niezwykle bogata w witaminę C, pomoże ci wzmocnić układ odpornościowy. Witaminy z grupy B zwiększą twoją energię, a zawartość błonnika nasyci cię!
Wskazówki
Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić w kostkę i wycisnąć.

Umyj, pokrój i wyciśnij marchewkę.

Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc. Wymieszaj z bulionem i wyciśnij.

Przelej około ½ miąższu do garnka. Dodaj wyciśnięty sok i szczyptę soli. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj, aż wszystko będzie dobrze połączone.

Umyj i wyciśnij szpinak. Wymieszaj sok ze szpinaku i miąższ, aż będzie gładki, i lekko podgrzej. Wlej do środka każdej zupy i podawaj.

Składnikina 2 porcjew
- 2 małe słodkie ziemniaki
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1 marchewka
- 1 awokado
- 1 szklanka szpinaku
- Sól dla smaku
Wskazówki





Tips
Jeśli nie masz czasu na oddzielne wyciskanie szpinaku, wymieszaj wszystkie składniki razem.

Recipe Tags:
Awokado Bulion warzywny Kwas foliowy (Vitamin B9) Marchew Potas Przeciwzapalny Sól Szpinak Witamina A Witamina K Wysoka zawartośc błonnika Ziemniaki ZupaRecipe Category:
soup
Comments
Related recipes
Sok mango-marchew
Pumpkin Soup Recipe for Weight Loss
Antyoksydacyjne smoothie truskawkowe
Zupa dyniowa na utratę wagi
Sok truskawkowy na wzmocnienie odporności
Niskokaloryczny sok z pomidorów