Połączenie marchwi, szpinaku i ziemniaków doskonale wpływa na łagodzenie stanu zapalnego! Ponieważ ta zupa jest niezwykle bogata w witaminę C, pomoże ci wzmocnić układ odpornościowy. Witaminy z grupy B zwiększą twoją energię, a zawartość błonnika nasyci cię!

Wskazówki

Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić w kostkę i wycisnąć.

1.
list

Umyj, pokrój i wyciśnij marchewkę.

2.
list

Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc. Wymieszaj z bulionem i wyciśnij.

3.
list

Przelej około ½ miąższu do garnka. Dodaj wyciśnięty sok i szczyptę soli. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj, aż wszystko będzie dobrze połączone.

4.
list

Umyj i wyciśnij szpinak. Wymieszaj sok ze szpinaku i miąższ, aż będzie gładki, i lekko podgrzej. Wlej do środka każdej zupy i podawaj.

5.
list
  • Składnikina 2 porcjew

  • 2 małe słodkie ziemniaki
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • 1 awokado
  • 1 szklanka szpinaku
  • Sól dla smaku

    Wskazówki

    Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić w kostkę i wycisnąć.
    1. list
    Umyj, pokrój i wyciśnij marchewkę.
    2. list
    Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc. Wymieszaj z bulionem i wyciśnij.
    3. list
    Przelej około ½ miąższu do garnka. Dodaj wyciśnięty sok i szczyptę soli. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj, aż wszystko będzie dobrze połączone.
    4. list
    Umyj i wyciśnij szpinak. Wymieszaj sok ze szpinaku i miąższ, aż będzie gładki, i lekko podgrzej. Wlej do środka każdej zupy i podawaj.
    5. list

Tips

Jeśli nie masz czasu na oddzielne wyciskanie szpinaku, wymieszaj wszystkie składniki razem.

Nutrition Facts

Podawanie wielkości1/2 of recipe (395g)
Ilość Porcji 2

Amount Per Serving
Kalorie 300 Kalorie135
% dzienna wartość *
Tłuszcz całkowity 15g 23%
Tłuszcz nasycony 2g 10%
Tłuszcze trans 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sód 230mg 10%
Całkowity węglowodan 40g 13%
Błonnik pokarmowy 12g 48%
Cukry 9g
Białko 5g

Witamina A 502%
Witamina C 33%
Wapń 9%
Żelazo 12%
Witamina E (alfa tokoferol) 15%
Witamina K 125%
Tiamina 13%
Ryboflawina 15%
Niacyna 14%
Witamina B6 30%
Kwas foliowy 33%
Kwas pantotenowy 25%
Magnez 20%
Fosfor 13%
Potas 32%
Cynk 8%
Miedź 22%
Mangan 33%
Selen 2%
*Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.