Połączenie marchwi, szpinaku i ziemniaków doskonale wpływa na łagodzenie stanu zapalnego! Ponieważ ta zupa jest niezwykle bogata w witaminę C, pomoże ci wzmocnić układ odpornościowy. Witaminy z grupy B zwiększą twoją energię, a zawartość błonnika nasyci cię!

Wskazówki

Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić w kostkę i wycisnąć.

1.
list

Umyj, pokrój i wyciśnij marchewkę.

2.
list

Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc. Wymieszaj z bulionem i wyciśnij.

3.
list

Przelej około ½ miąższu do garnka. Dodaj wyciśnięty sok i szczyptę soli. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj, aż wszystko będzie dobrze połączone.

4.
list

Umyj i wyciśnij szpinak. Wymieszaj sok ze szpinaku i miąższ, aż będzie gładki, i lekko podgrzej. Wlej do środka każdej zupy i podawaj.

5.
list
  • Składnikina 2 porcjew

  • 2 małe słodkie ziemniaki
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • 1 awokado
  • 1 szklanka szpinaku
  • Sól dla smaku

    Wskazówki

    Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić w kostkę i wycisnąć.
    1. list
    Umyj, pokrój i wyciśnij marchewkę.
    2. list
    Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc. Wymieszaj z bulionem i wyciśnij.
    3. list
    Przelej około ½ miąższu do garnka. Dodaj wyciśnięty sok i szczyptę soli. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj, aż wszystko będzie dobrze połączone.
    4. list
    Umyj i wyciśnij szpinak. Wymieszaj sok ze szpinaku i miąższ, aż będzie gładki, i lekko podgrzej. Wlej do środka każdej zupy i podawaj.
    5. list

Tips

Jeśli nie masz czasu na oddzielne wyciskanie szpinaku, wymieszaj wszystkie składniki razem.


Notice: Undefined index: _added_sugars in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495

Notice: Undefined index: _vitamin_d in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495

Notice: Undefined index: _potassium in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495
Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (395g)

Amount per serving
Calories 300
% Daily Value*
Total Fat 15g 19%
Saturated Fat 2g 10%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 230mg 10%
Total Carbohydrate 40g 14%
Dietary Fiber 12g 40%
Total Sugars 9g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 5g

Calcium 9mg 1%
Iron 12mg 67%
Witamina E (alfa tokoferol) 15%
Witamina K 125%
Tiamina 13%
Ryboflawina 15%
Niacyna 14%
Witamina B6 30%
Kwas foliowy 33%
Kwas pantotenowy 25%
Magnez 20%
Fosfor 13%
Potas 32%
Cynk 8%
Miedź 22%
Mangan 33%
Selen 2%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.