Truskawki są doskonałym źródłem witaminy C! W połączeniu z cytryną stanowią doskonałe źródło tej witaminy, która naturalnie wzmacnia nasz układ odpornościowy. Ten koktajl jest również bogaty w mangan, a zarówno witamina C, jak i mangan są silnymi przeciwutleniaczami!
Wskazówki
Wlej mleko migdałowe i jogurt do pojemnika na sok. Dobrze wymieszaj.
1.
Umyj truskawki, usuń szypułki i wyciśnij je.
2.
Obierz i wyciśnij cytrynę. Dobrze wymieszaj i podawaj.
3.
Składniki na 2 porcje
- 2 filiżanki truskawek
- 1/2 cytryny
- 1/2 szklanki mleka migdałowego
- 1/2 szklanki zwykłego jogurtu
Wskazówki
Wlej mleko migdałowe i jogurt do pojemnika na sok. Dobrze wymieszaj.
1.
Umyj truskawki, usuń szypułki i wyciśnij je.
2.
Obierz i wyciśnij cytrynę. Dobrze wymieszaj i podawaj.
3.
Tips
Recipe Tags:
Cytryna Jogurt naturalny Mangan Migdały Niskowęglowodanowy Smoothie Truskawki Witamina CRecipe Category:
smoothie
Comments
Related recipes
Sok jabłkowy domowej produkcji
Zupa ziemniaczana na stan zapalny żołądka
Zielony sok wspomagający odporność
Sok pomarańczowo dyniowy
Zupa z marchwi o działaniu przeciwzapalnym
Smoothie z jagód i banana