Znane przysłowie mówi: jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka! Jabłka są bogate w witaminę C i potas. Kiwi ma jeszcze więcej witaminy C niż pomarańcza i bogate jest w witaminę K, która odgrywa główną rolę w procesie krzepnięcia krwi. Dlatego ta kombinacja jest doskonała dla twojego zdrowia!
Wskazówki
Umyj i pokrój jabłko na 4 części.
1.
Umyj i obierz kiwi, przekrój na połówki.
2.
Wyciśnij jabłko, a następnie kiwi.
3.
Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
4.
Składniki na 2 porcje
- 1 jabłko
- 1 kiwi
- 11/2 łyżki syropu z agawy
Wskazówki
Umyj i pokrój jabłko na 4 części.
1.
Umyj i obierz kiwi, przekrój na połówki.
2.
Wyciśnij jabłko, a następnie kiwi.
3.
Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
4.
Tips
Recipe Tags:
Jabłka Kiwi Niskosodowy Niskowęglowodanowy Sok Witamina C Witamina KRecipe Category:
Juice
Comments
Related recipes
Sok jabłkowy domowej produkcji
Jak przygotować pyszne zielone smoothie?
Sok truskawkowy na wzmocnienie odporności
Zielony sok wspomagający odporność
Smoothie z kiwi wspomagające trawienie
Smoothie z jagód i banana