Znane przysłowie mówi: jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka! Jabłka są bogate w witaminę C i potas. Kiwi ma jeszcze więcej witaminy C niż pomarańcza i bogate jest w witaminę K, która odgrywa główną rolę w procesie krzepnięcia krwi. Dlatego ta kombinacja jest doskonała dla twojego zdrowia!

Wskazówki

Umyj i pokrój jabłko na 4 części.

1.
list

Umyj i obierz kiwi, przekrój na połówki.

2.
list

Wyciśnij jabłko, a następnie kiwi.

3.
list

Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.

4.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 1 jabłko
  • 1 kiwi
  • 11/2 łyżki syropu z agawy

    Wskazówki

    Umyj i pokrój jabłko na 4 części.
    1. list
    Umyj i obierz kiwi, przekrój na połówki.
    2. list
    Wyciśnij jabłko, a następnie kiwi.
    3. list
    Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
    4. list
Food in this recipe:
tag Jabłka iconJabłka tag Kiwi iconKiwi

Tips

Recipe Tags:

Recipe Category:

Juice

Recipe Tags:

Recipe Category:

Juice

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (134g)

Amount per serving
Calories 85
% Daily Value*
Total Fat 0g 0%
Saturated Fat 0g 0%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 2mg 1%
Total Carbohydrate 22g 8%
Dietary Fiber 4g 14%
Total Sugars 17g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 1g

Calcium 2mg 1%
Iron 1mg 6%
Witamina E (alfa tokoferol) 4%
Witamina K 22%
Tiamina 2%
Ryboflawina 2%
Niacyna 1%
Witamina B6 3%
Kwas foliowy 3%
Kwas pantotenowy 1%
Magnez 3%
Fosfor 2%
Potas 6%
Cynk 1%
Miedź 4%
Mangan 3%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.