Tofu jest dobrym źródłem białka i doskonałym źródłem żelaza i wapnia. Dynia jest bogata w beta-karoten – witaminę ważną dla wzroku, wzrostu kości i reprodukcji. Koktajl ten jest doskonałym źródłem energii, ponieważ witaminy z grupy B mogą rozkładać białka i przekształcać je w energię.
Wskazówki
Przetnij dynię na pół i usuń nasiona . Rozgrzej piekarnik do 150 stopni Celsjusza. Połóż obie połówki na blasze i piecz przez około 20 minut.
Gdy wystygnie, wydrąż wnętrze do miski. Wymieszaj z tofu, mlekiem sojowym i jogurtem. Wyciśnij tę mieszaninę.
Dodaj zagęszczone mleko i dobrze wymieszaj.
Podawaj schłodzone.
Ingredients for 2 servings
- 1/2 autumn squash
- 3/4 cup tofu
- 3/4 cup soy milk
- 1/4 cup yogurt
- 2 tbsp. sweetened condensed milk
Directions
Tips
You can refrigerate ingredients before pressing if you want your smoothie to be cold.
In this recipe we used fortified soy milk to get better nutritional value.
Recipe Tags:
Dla dzieci Dynia piżmowa Energia fosfor Kwas pantotenowy (Vitamin B5) Magnez Mangan Mleko skondensowane Mleko sojowe Smoothie Tiamina (Vitamin B1) Tofu Wapń Witamina A Witamina C Zastępowanie posiłku żelazoRecipe Category:
smoothie
Comments
Related recipes
Pumpkin Soup Recipe for Weight Loss
Owocowe smoothie bez tłuszczu
Sok granat i wiśnia
Smoothie z arbuza
Zupa z marchwi o działaniu przeciwzapalnym
Sok jabłkowy z aloesem