Tofu jest dobrym źródłem białka i doskonałym źródłem żelaza i wapnia. Dynia jest bogata w beta-karoten – witaminę ważną dla wzroku, wzrostu kości i reprodukcji. Koktajl ten jest doskonałym źródłem energii, ponieważ witaminy z grupy B mogą rozkładać białka i przekształcać je w energię.

Wskazówki

Przetnij dynię na pół i usuń nasiona . Rozgrzej piekarnik do 150 stopni Celsjusza. Połóż obie połówki na blasze i piecz przez około 20 minut.

1.
list

Gdy wystygnie, wydrąż wnętrze do miski. Wymieszaj z tofu, mlekiem sojowym i jogurtem. Wyciśnij tę mieszaninę.

2.
list

Dodaj zagęszczone mleko i dobrze wymieszaj.

3.
list

Podawaj schłodzone.

4.
list
  • Ingredients for 2 servings

  • 1/2 autumn squash
  • 3/4 cup tofu
  • 3/4 cup soy milk
  • 1/4 cup yogurt
  • 2 tbsp. sweetened condensed milk

    Directions

    Cut squash in half and remove seeds from the inside. Preheat oven to 300F. Place both halves on cookie sheet and bake for approximately 20 minutes.
    1. list
    When cool enough to handle scrape out the inside into a bowl. Add tofu, soy milk and yogurt and mix everything together. Press this mixture.
    2. list
    Add condensed milk in the pressed mixture until desired consistency and sweetness is reached.
    3. list
    Cool down and serve cold.
    4. list

Tips

You can refrigerate ingredients before pressing if you want your smoothie to be cold.
In this recipe we used fortified soy milk to get better nutritional value.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related recipes

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (448g)

Amount per serving
Calories 244
% Daily Value*
Total Fat 8g 10%
Saturated Fat 2g 10%
Trans Fat 0g
Cholesterol 7mg 3%
Sodium 85mg 4%
Total Carbohydrate 34g 12%
Dietary Fiber 1g 4%
Total Sugars 13g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 14g

Calcium 59mg 5%
Iron 38mg 212%
Witamina D 11%
Witamina E (alfa tokoferol) 15%
Witamina K 3%
Tiamina 17%
Ryboflawina 21%
Niacyna 12%
Witamina B6 17%
Kwas foliowy 17%
Witamina B12 21%
Kwas pantotenowy 11%
Magnez 28%
Fosfor 20%
Potas 27%
Cynk 10%
Miedź 16%
Mangan 48%
Selen 19%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.