Połączenie brzoskwiń i truskawek jest słodkie i cudownie orzeźwiające. Nie potrzebujesz słodzika, ponieważ sam owoc nadaje pyszny smak. Koktajl ten jest doskonałym źródłem witaminy C i pomaga zmniejszyć stan zapalny.

Wskazówki

Pokrój brzoskwinię w plastry, usuń pestkę i wyciśnij.

1.
list

Umyj truskawki. Usuń szypułki i wyciśnij.

2.
list

Wymieszaj z jogurtem, dobrze wymieszaj i podawaj. Możesz udekorować kilkoma plasterkami truskawek.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 1 szklanka świeżych lub mrożonych plasterków brzoskwiń
  • 1 szklanka pokrojonych truskawek
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego

    Wskazówki

    Pokrój brzoskwinię w plastry, usuń pestkę i wyciśnij.
    1. list
    Umyj truskawki. Usuń szypułki i wyciśnij.
    2. list
    Wymieszaj z jogurtem, dobrze wymieszaj i podawaj. Możesz udekorować kilkoma plasterkami truskawek.
    3. list

Tips

Możesz zamrozić truskawki przed wyciskaniem, aby uzyskać bardziej kremowy koktajl.

Nutrition Facts

Podawanie wielkości1/2 of recipe (282g)
Ilość Porcji 2

Amount Per Serving
Kalorie 131 Kalorie36
% dzienna wartość *
Tłuszcz całkowity 4g 6%
Tłuszcz nasycony 3g 15%
Tłuszcze trans 0g
Cholesterol 16mg 5%
Sód 57mg 2%
Całkowity węglowodan 20g 7%
Błonnik pokarmowy 3g 12%
Cukry 16g
Białko 6g

Witamina A 8%
Witamina C 91%
Wapń 17%
Żelazo 3%
Witamina E (alfa tokoferol) 4%
Witamina K 5%
Tiamina 5%
Ryboflawina 13%
Niacyna 5%
Witamina B6 5%
Kwas pantotenowy 7%
Witamina B12 8%
Magnez 8%
Fosfor 15%
Potas 13%
Cynk 6%
Miedź 5%
Mangan 19%
Selen 4%
*Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.