Połączenie brzoskwiń i truskawek jest słodkie i cudownie orzeźwiające. Nie potrzebujesz słodzika, ponieważ sam owoc nadaje pyszny smak. Koktajl ten jest doskonałym źródłem witaminy C i pomaga zmniejszyć stan zapalny.

Wskazówki

Pokrój brzoskwinię w plastry, usuń pestkę i wyciśnij.

1.
list

Umyj truskawki. Usuń szypułki i wyciśnij.

2.
list

Wymieszaj z jogurtem, dobrze wymieszaj i podawaj. Możesz udekorować kilkoma plasterkami truskawek.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 1 szklanka świeżych lub mrożonych plasterków brzoskwiń
  • 1 szklanka pokrojonych truskawek
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego

    Wskazówki

    Pokrój brzoskwinię w plastry, usuń pestkę i wyciśnij.
    1. list
    Umyj truskawki. Usuń szypułki i wyciśnij.
    2. list
    Wymieszaj z jogurtem, dobrze wymieszaj i podawaj. Możesz udekorować kilkoma plasterkami truskawek.
    3. list

Tips

Możesz zamrozić truskawki przed wyciskaniem, aby uzyskać bardziej kremowy koktajl.


Notice: Undefined index: _added_sugars in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495

Notice: Undefined index: _vitamin_d in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495

Notice: Undefined index: _potassium in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495
Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (282g)

Amount per serving
Calories 131
% Daily Value*
Total Fat 4g 5%
Saturated Fat 3g 15%
Trans Fat 0g
Cholesterol 16mg 6%
Sodium 57mg 3%
Total Carbohydrate 20g 7%
Dietary Fiber 3g 10%
Total Sugars 16g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 6g

Calcium 17mg 2%
Iron 3mg 17%
Witamina E (alfa tokoferol) 4%
Witamina K 5%
Tiamina 5%
Ryboflawina 13%
Niacyna 5%
Witamina B6 5%
Kwas pantotenowy 7%
Witamina B12 8%
Magnez 8%
Fosfor 15%
Potas 13%
Cynk 6%
Miedź 5%
Mangan 19%
Selen 4%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.