Bell Pepper & Papaya Juice

Papaja jest tak pysznym i zdrowym owocem, że nic dziwnego, że została nazwana przez Krzysztofa Kolumba„owocem aniołów”. Papaja obniża poziom cholesterolu, pomaga w odchudzaniu, poprawia trawienie. Jeśli zmieszasz go z papryką, która jest niezwykle bogata w witaminę C, otrzymasz smaczny napój, który jest doskonały dla układu odpornościowego. Aby sok wygladał ładnie, użyj żółtej papryki. 

Wskazówki

Umyj paprykę. Usuń łodygę i nasiona i pokrój na odpowiednie kawałki.

1.
list

Obierz papaję, przetnij na pół i usuń nasiona ze środka. Pokrój na odpowiednie kawałki.

2.
list

Wyciśnij paprykę, a następnie papaję.

3.
list

Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.

4.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 1 żółta papryka
  • 1 papaja
  • 11/2 łyżki syropu z agawy

    Wskazówki

    Umyj paprykę. Usuń łodygę i nasiona i pokrój na odpowiednie kawałki.
    1. list
    Obierz papaję, przetnij na pół i usuń nasiona ze środka. Pokrój na odpowiednie kawałki.
    2. list
    Wyciśnij paprykę, a następnie papaję.
    3. list
    Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
    4. list
Food in this recipe:
tag Papaja iconPapaja tag Papryka iconPapryka

Tips

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related recipes

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (250g)

Amount per serving
Calories 99
% Daily Value*
Total Fat 0g 0%
Saturated Fat 0g 0%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 6mg 1%
Total Carbohydrate 25g 9%
Dietary Fiber 4g 14%
Total Sugars 13g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 2g

Calcium 5mg 1%
Iron 3mg 17%
Witamina E (alfa tokoferol) 6%
Witamina K 5%
Tiamina 4%
Ryboflawina 4%
Niacyna 7%
Witamina B6 9%
kwasu foliowego 20%
Kwas pantotenowy 5%
Magnez 7%
Fosfor 3%
Potas 17%
Cynk 2%
Miedź 6%
Mangan 6%
Selen 2%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.