Papaja jest tak pysznym i zdrowym owocem, że nic dziwnego, że została nazwana przez Krzysztofa Kolumba„owocem aniołów”. Papaja obniża poziom cholesterolu, pomaga w odchudzaniu, poprawia trawienie. Jeśli zmieszasz go z papryką, która jest niezwykle bogata w witaminę C, otrzymasz smaczny napój, który jest doskonały dla układu odpornościowego. Aby sok wygladał ładnie, użyj żółtej papryki.
Wskazówki
Umyj paprykę. Usuń łodygę i nasiona i pokrój na odpowiednie kawałki.
Obierz papaję, przetnij na pół i usuń nasiona ze środka. Pokrój na odpowiednie kawałki.
Wyciśnij paprykę, a następnie papaję.
Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
Składniki na 2 porcje
- 1 żółta papryka
- 1 papaja
- 11/2 łyżki syropu z agawy
Wskazówki
Tips
Recipe Tags:
Kwas foliowy (Vitamin B9) Niskosodowy Niskowęglowodanowy Papaja Papryka Przeciwzapalny Sok Witamina A Witamina CRecipe Category:
Juice
Comments
Related recipes
Smoothie z dyni piżmowej z tofu
Smoothe dyniowe o działaniu przeciwzapalnym
Smoothie truskawkowe z mlekiem sojowym
Sok mango-marchew
Sok z kiwi i ananasa
Sok z marchwi i brokuł