Kale Celery Pineapple Juice in a Glass

Jarmuż i seler są bardzo bogate w witaminę C i witaminę K i to właśnie czyni ten pyszny sok doskonałym antyoksydantem. Zapewni Ci wiele niezbędnych składników odżywczych.

Wskazówki

Kale-celery-pineapple-juice-1

Wypłucz i pokrój na kawałki seler i jarmuż.

1.
list
Kale celery pineapple juice-2

Obierz i pokrój ananasa.

2.
list
Kale-celery-pineapple-juice-3

Wyciśnij w następującej kolejności: jarmuż, seler, ananas. Dodaj syrop z agawy i dobrze wymieszaj. Sok jest gotowy do podania!

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 3/4 szklanki jarmużu
  • 1/2 szklanki selera
  • 13/4 filiżanki posiekanego ananasa (można użyć puszki lub świeżego)
  • 1 1/2 Dodaj syrop z agawy i dobrze wymieszaj. Sok jest gotowy do podania!

    Wskazówki

    Kale-celery-pineapple-juice-1
    Wypłucz i pokrój na kawałki seler i jarmuż.
    1. list
    Kale celery pineapple juice-2
    Obierz i pokrój ananasa.
    2. list
    Kale-celery-pineapple-juice-3
    Wyciśnij w następującej kolejności: jarmuż, seler, ananas. Dodaj syrop z agawy i dobrze wymieszaj. Sok jest gotowy do podania!
    3. list
Food in this recipe:
tag Ananas iconAnanas tag Jarmuż iconJarmuż tag Seler iconSeler

Tips

Jeśli chcesz zmniejszyć gorycz, dodaj więcej agawy. Jeśli stosujesz dietę odchudzającą, nie zaleca się użycia syropu.

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (196g)

Amount per serving
Calories 95
% Daily Value*
Total Fat 0g 0%
Saturated Fat 0g 0%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 31mg 2%
Total Carbohydrate 24g 8%
Dietary Fiber g 0%
Total Sugars 16g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 2g

Calcium 6mg 1%
Iron 4mg 23%
Witamina K 225%
Tiamina 9%
Ryboflawina 5%
Niacyna 5%
Witamina B6 11%
Kwas foliowy 8%
Kwas pantotenowy 4%
Magnez 7%
Fosfor 3%
Potas 10%
Cynk 2%
Miedź 9%
Mangan 124%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.