Przede wszystkim, aby zrobić smaczną zupę pomidorową – wybierz pomidory dojrzałe i soczyste. Zupa pomidorowa domowej roboty jest sycąca, zdrowa i uboga w tłuszcz. Jest pełna witamin A, C i K i jest bardzo łatwy do przygotowania. Do zupy można dodać trochę miąższu, aby uzyskać gęstszą konsystencję i wyższą zawartość błonnika.

Wskazówkiw

Umyj wszystkie składniki. Obierz cebulę. Pokrój składniki na odpowiednie kawałki i wyciśnij je, zaczynając od selera i pietruszki.

1.
list

Przelej świeżo wyciśnięty sok do rondla. Podgrzej na małym ogniu, ale nie doprowadzaj do zagotowania. Dodaj sól i pieprz do smaku.

2.
list

Wlej zupę do misek i podać.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 5 pomidorów
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 łodyga selera
  • 1 średnia marchewka
  • 1 filiżanka pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

    Wskazówki

    Umyj wszystkie składniki. Obierz cebulę. Pokrój składniki na odpowiednie kawałki i wyciśnij je, zaczynając od selera i pietruszki.
    1. list
    Przelej świeżo wyciśnięty sok do rondla. Podgrzej na małym ogniu, ale nie doprowadzaj do zagotowania. Dodaj sól i pieprz do smaku.
    2. list
    Wlej zupę do misek i podać.
    3. list

Tips

Możesz udekorować tę zupę świeżą zieleniną!


Notice: Undefined index: _added_sugars in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495

Notice: Undefined index: _vitamin_d in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495

Notice: Undefined index: _potassium in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495
Nutrition Facts
servings per container
Serving size

Amount per serving
Calories 0
% Daily Value*
Total Fat g 0%
Saturated Fat g 0%
Trans Fat g
Cholesterol mg 0%
Sodium mg 0%
Total Carbohydrate g 0%
Dietary Fiber g 0%
Total Sugars g
Includes g Added Sugars 0%
Protein g

Not a significant source of vitamin D, calcium, iron, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.