Przede wszystkim, aby zrobić smaczną zupę pomidorową – wybierz pomidory dojrzałe i soczyste. Zupa pomidorowa domowej roboty jest sycąca, zdrowa i uboga w tłuszcz. Jest pełna witamin A, C i K i jest bardzo łatwy do przygotowania. Do zupy można dodać trochę miąższu, aby uzyskać gęstszą konsystencję i wyższą zawartość błonnika.
Wskazówkiw
Umyj wszystkie składniki. Obierz cebulę. Pokrój składniki na odpowiednie kawałki i wyciśnij je, zaczynając od selera i pietruszki.
Przelej świeżo wyciśnięty sok do rondla. Podgrzej na małym ogniu, ale nie doprowadzaj do zagotowania. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Wlej zupę do misek i podać.
Składniki na 2 porcje
- 5 pomidorów
- 1/2 małej cebuli
- 1 łodyga selera
- 1 średnia marchewka
- 1 filiżanka pietruszki
- Sól i pieprz do smaku
Wskazówki
Tips
Możesz udekorować tę zupę świeżą zieleniną!
Recipe Tags:
Cebula Kwas foliowy (Vitamin B9) Marchew Pieprz Pietruszka Pomidory Potas Seler Sól Witamina A Witamina C Witamina K Wysoka zawartośc błonnika ZupaRecipe Category:
soup
Comments
Related recipes
Sok grejpfrutowy na wzmocnienie odporności
Sok z kiwi i ananasa
Smoothie bananowo-migdałowe na mleku sojowym
Sok z buraków oczyszczenie wątroby
Koktajl bananowy dla zdrowia układu sercowo-naczyniowego
Sok pomidorowy z limonką