Przede wszystkim, aby zrobić smaczną zupę pomidorową – wybierz pomidory dojrzałe i soczyste. Zupa pomidorowa domowej roboty jest sycąca, zdrowa i uboga w tłuszcz. Jest pełna witamin A, C i K i jest bardzo łatwy do przygotowania. Do zupy można dodać trochę miąższu, aby uzyskać gęstszą konsystencję i wyższą zawartość błonnika.

Wskazówkiw

Umyj wszystkie składniki. Obierz cebulę. Pokrój składniki na odpowiednie kawałki i wyciśnij je, zaczynając od selera i pietruszki.

1.
list

Przelej świeżo wyciśnięty sok do rondla. Podgrzej na małym ogniu, ale nie doprowadzaj do zagotowania. Dodaj sól i pieprz do smaku.

2.
list

Wlej zupę do misek i podać.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 5 pomidorów
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 łodyga selera
  • 1 średnia marchewka
  • 1 filiżanka pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

    Wskazówki

    Umyj wszystkie składniki. Obierz cebulę. Pokrój składniki na odpowiednie kawałki i wyciśnij je, zaczynając od selera i pietruszki.
    1. list
    Przelej świeżo wyciśnięty sok do rondla. Podgrzej na małym ogniu, ale nie doprowadzaj do zagotowania. Dodaj sól i pieprz do smaku.
    2. list
    Wlej zupę do misek i podać.
    3. list

Tips

Możesz udekorować tę zupę świeżą zieleniną!

Nutrition Facts

Podawanie wielkości
Ilość Porcji

Amount Per Serving
Kalorie 0 Kalorie0
% dzienna wartość *
Tłuszcz całkowity g 0%
Tłuszcz nasycony g 0%
Tłuszcze trans g
Cholesterol mg 0%
Sód mg 0%
Całkowity węglowodan g 0%
Błonnik pokarmowy g 0%
Cukry g
Białko g

Not a significant source of vitamin A, vitamin C, calcium, or iron.
*Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.