A Glass of Refreshing Watermelon Juice

Nic nie pachnie latem bardziej niż połaczenie arbuza i truskawek. Ten orzeźwiający sok pomoże Ci utrzymać poziom nawodnienia w gorące letnie dni. Warto pamiętać też, że ze względu na wysoką zawartość likopenu sok arbuzowy jest bardzo skuteczny w łagodzeniu stanów zapalnych.

Wskazówki

Potnij arbuza na odpowiednie kawałki (bez skórki) i wyciśnij.

1.
list

Umyj truskawki. Usuń szypułki i wyciśnij.

2.
list

Wyciśnij połówkę obranej limonki i dobrze wymieszaj i podawaj.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 3 szklanki arbuza bez pestek
  • 1/2 szklanki truskawek
  • 1/2 limonki

    Wskazówki

    Potnij arbuza na odpowiednie kawałki (bez skórki) i wyciśnij.
    1. list
    Umyj truskawki. Usuń szypułki i wyciśnij.
    2. list
    Wyciśnij połówkę obranej limonki i dobrze wymieszaj i podawaj.
    3. list
Food in this recipe:
tag Arbuz iconArbuz tag Limonki iconLimonki tag Truskawki iconTruskawki

Tips


Notice: Undefined index: _added_sugars in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495

Notice: Undefined index: _vitamin_d in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495

Notice: Undefined index: _potassium in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495
Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (283g)

Amount per serving
Calories 86
% Daily Value*
Total Fat 1g 2%
Saturated Fat 0g 0%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 3mg 1%
Total Carbohydrate 22g 8%
Dietary Fiber 2g 7%
Total Sugars 16g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 2g

Calcium 3mg 1%
Iron 4mg 23%
Witamina E (alfa tokoferol) 1%
Witamina K 1%
Tiamina 6%
Ryboflawina 4%
Niacyna 3%
Witamina B6 6%
Kwas foliowy 4%
Kwas pantotenowy 6%
Magnez 7%
Fosfor 4%
Potas 9%
Cynk 2%
Miedź 6%
Mangan 12%
Selen 2%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.