To przepis na zimną, niegotowaną zupę, ale jeśli wolisz ciepłą , pomiń awokado i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut. Ta zupa jest doskonałym źródłem witaminy K. Jest uboga w kalorie, ale pełna składników odżywczych!

Wskazówki

Umyj i wyciśnij szparagi. Zbierz 1/3 szklanki miąższu i dodaj ją do soku.

1.
list

Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc za pomocą metalowej łyżki. Zetrzyj miąższ awokado i dodaj go do soku.

2.
list

Dodaj zmielony czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Mieszaj, aż przyprawy się ładnie połączą.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 3 szklanki szparagów
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 ząbki mielonego czosnku
  • Sól i pieprz do smaku

    Directions

    Umyj i wyciśnij szparagi. Zbierz 1/3 szklanki miąższu i dodaj ją do soku.
    1. list
    Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc za pomocą metalowej łyżki. Zetrzyj miąższ awokado i dodaj go do soku.
    2. list
    Dodaj zmielony czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Mieszaj, aż przyprawy się ładnie połączą.
    3. list

Tips


Notice: Undefined index: _added_sugars in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495

Notice: Undefined index: _vitamin_d in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495

Notice: Undefined index: _potassium in /home/plmjp/public_html/wp-content/plugins/nutrition-facts-vitamins/nutrition-facts-vitamins.php on line 495
Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (305g)

Amount per serving
Calories 205
% Daily Value*
Total Fat 15g 19%
Saturated Fat 2g 10%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 60mg 3%
Total Carbohydrate 18g 6%
Dietary Fiber 11g 37%
Total Sugars 4g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 7g

Calcium 7mg 1%
Iron 27mg 150%
Witamina E (alfa tokoferol) 22%
Witamina K 131%
Tiamina 24%
Ryboflawina 25%
Niacyna 19%
Witamina B6 24%
Kwas foliowy 47%
Kwas pantotenowy 20%
Magnez 15%
Fosfor 16%
Potas 26%
Cynk 12%
Miedź 29%
Mangan 26%
Selen 8%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.