To przepis na zimną, niegotowaną zupę, ale jeśli wolisz ciepłą , pomiń awokado i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut. Ta zupa jest doskonałym źródłem witaminy K. Jest uboga w kalorie, ale pełna składników odżywczych!
Wskazówki
Umyj i wyciśnij szparagi. Zbierz 1/3 szklanki miąższu i dodaj ją do soku.
1.
Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc za pomocą metalowej łyżki. Zetrzyj miąższ awokado i dodaj go do soku.
2.
Dodaj zmielony czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Mieszaj, aż przyprawy się ładnie połączą.
3.
Składniki na 2 porcje
- 3 szklanki szparagów
- 1 dojrzałe awokado
- 2 ząbki mielonego czosnku
- Sól i pieprz do smaku
Directions
Umyj i wyciśnij szparagi. Zbierz 1/3 szklanki miąższu i dodaj ją do soku.
1.
Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc za pomocą metalowej łyżki. Zetrzyj miąższ awokado i dodaj go do soku.
2.
Dodaj zmielony czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Mieszaj, aż przyprawy się ładnie połączą.
3.
Tips
Recipe Tags:
Awokado Czosnek Kwas foliowy (Vitamin B9) Miedź Niskowęglowodanowy Pieprz Sól Szparagi Witamina C Witamina K Wysoka zawartośc błonnika ZupaRecipe Category:
soup
Comments
Related recipes
Smoothie bananowo-migdałowe na mleku sojowym
Sok pomarańczowo dyniowy
Owocowo-warzywne smoothie
Smoothie truskawkowe z mlekiem sojowym
Sok z kiwi i i kapusty
Owocowo-warzywne smoothie