To przepis na zimną, niegotowaną zupę, ale jeśli wolisz ciepłą , pomiń awokado i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut. Ta zupa jest doskonałym źródłem witaminy K. Jest uboga w kalorie, ale pełna składników odżywczych!

Wskazówki

Umyj i wyciśnij szparagi. Zbierz 1/3 szklanki miąższu i dodaj ją do soku.

1.
list

Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc za pomocą metalowej łyżki. Zetrzyj miąższ awokado i dodaj go do soku.

2.
list

Dodaj zmielony czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Mieszaj, aż przyprawy się ładnie połączą.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 3 szklanki szparagów
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 ząbki mielonego czosnku
  • Sól i pieprz do smaku

    Directions

    Umyj i wyciśnij szparagi. Zbierz 1/3 szklanki miąższu i dodaj ją do soku.
    1. list
    Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wydrąż owoc za pomocą metalowej łyżki. Zetrzyj miąższ awokado i dodaj go do soku.
    2. list
    Dodaj zmielony czosnek i szczyptę soli i pieprzu. Mieszaj, aż przyprawy się ładnie połączą.
    3. list

Tips

Nutrition Facts

Podawanie wielkości1/2 of recipe (305g)
Ilość Porcji 2

Amount Per Serving
Kalorie 205 Kalorie135
% dzienna wartość *
Tłuszcz całkowity 15g 23%
Tłuszcz nasycony 2g 10%
Tłuszcze trans 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sód 60mg 3%
Całkowity węglowodan 18g 6%
Błonnik pokarmowy 11g 44%
Cukry 4g
Białko 7g

Witamina A 33%
Witamina C 37%
Wapń 7%
Żelazo 27%
Witamina E (alfa tokoferol) 22%
Witamina K 131%
Tiamina 24%
Ryboflawina 25%
Niacyna 19%
Witamina B6 24%
Kwas foliowy 47%
Kwas pantotenowy 20%
Magnez 15%
Fosfor 16%
Potas 26%
Cynk 12%
Miedź 29%
Mangan 26%
Selen 8%
*Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.