Jako doskonałe źródło beta-karotenu marchew daje tej zupie moc antyoksydacyjną. Marchewki są jednym z najlepszych środkówo działaniu przeciwzapalnym, co oznacza, że zupa z marchwi może pomóc w łagodzeniu stanu zapalnego. Ta zupa bez mleka jest dobrym źródłem białka dla wegetarian.

Wskazówki

Namocz ryż w wodzie przez około 1 godzinę. Rozgnieć tofu.

1.
list

Umyj, pokrój i wyciśnij marchew. Zamknij sok marchwiowy w szczelnym pojemniku i umieścić w lodówce do późniejszego użycia.

2.
list

Umieść miąższ z marchwi, ryż, tofu i mleko sojowe w rondlu na wysoką temperaturę. Podgrzewaj, aż ziarna będą miękkie.

3.
list

Zdejmij z ognia i przelej do miski. Ubij i podawaj.

4.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 2 marchewki
  • 1/4 szklanki ryżu
  • 1/2 szklanki tofu (twarde)
  • 11/2 szklanki mleka sojowego

    Directions

    Namocz ryż w wodzie przez około 1 godzinę. Rozgnieć tofu.
    1. list
    Umyj, pokrój i wyciśnij marchew. Zamknij sok marchwiowy w szczelnym pojemniku i umieścić w lodówce do późniejszego użycia.
    2. list
    Umieść miąższ z marchwi, ryż, tofu i mleko sojowe w rondlu na wysoką temperaturę. Podgrzewaj, aż ziarna będą miękkie.
    3. list
    Zdejmij z ognia i przelej do miski. Ubij i podawaj.
    4. list

Tips

Jeśli całkowicie zmiękczysz ryż, ta zupa może być wspaniałym przepisem dla niemowląt. Możesz udekorować go pietruszką lub szpinakiem

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (325g)

Amount per serving
Calories 173
% Daily Value*
Total Fat 6g 8%
Saturated Fat 1g 5%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 211mg 10%
Total Carbohydrate 19g 7%
Dietary Fiber 3g 10%
Total Sugars 7g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 11g

Calcium 46mg 4%
Iron 24mg 134%
Witamina E (alfa tokoferol) 2%
Witamina K 10%
Tiamina 6%
Ryboflawina 27%
Niacyna 4%
Witamina B6 7%
Kwas foliowy 10%
Witamina B12 37%
Pantothenic Acid 3%
Magnez 14%
Fosfor 9%
Potas 14%
Cynk 8%
Miedź 8%
Mangan 28%
Selen 16%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.