
Jako doskonałe źródło beta-karotenu marchew daje tej zupie moc antyoksydacyjną. Marchewki są jednym z najlepszych środkówo działaniu przeciwzapalnym, co oznacza, że zupa z marchwi może pomóc w łagodzeniu stanu zapalnego. Ta zupa bez mleka jest dobrym źródłem białka dla wegetarian.
Wskazówki
Namocz ryż w wodzie przez około 1 godzinę. Rozgnieć tofu.

Umyj, pokrój i wyciśnij marchew. Zamknij sok marchwiowy w szczelnym pojemniku i umieścić w lodówce do późniejszego użycia.

Umieść miąższ z marchwi, ryż, tofu i mleko sojowe w rondlu na wysoką temperaturę. Podgrzewaj, aż ziarna będą miękkie.

Zdejmij z ognia i przelej do miski. Ubij i podawaj.

Składniki na 2 porcje
- 2 marchewki
- 1/4 szklanki ryżu
- 1/2 szklanki tofu (twarde)
- 11/2 szklanki mleka sojowego
Directions




Tips
Jeśli całkowicie zmiękczysz ryż, ta zupa może być wspaniałym przepisem dla niemowląt. Możesz udekorować go pietruszką lub szpinakiem

Recipe Tags:
Mangan Marchew Mleko sojowe Niskowęglowodanowy Przeciwzapalny Ryboflawina (Vitamin B2) Ryżowa Tofu Wapń Witamina A Witamina B12 ZupaRecipe Category:
soup
Comments
Related recipes
Sok z kiwi i jabłka
Smoothie szpinakowe na wzmocnienie odporności
Jak przygotować pyszne zielone smoothie?
Smoothie truskawkowe z mlekiem sojowym
Orzeźwiający sok cytrynowy na upalne dni
Smoothie z jagód o działaniu antyoksydacyjnym