Freshly Made Apple Juice

Najprostszym w ptrzygotowaniu sokiem domowej roboty jest sok jabłkowo-marchewkowy. Możesz używać mniej lub więcej jabłek / marchewek – zgodnie z Twoimi preferencjami, łączą się bardzo dobrze w każdym stosunku. Sok ten jest bardzo bogaty w beta-karoten – przeciwutleniacz, który chroni organizm przed wolnymi rodnikami.

Wskazówki

Umyj i pokrój jabłko.

1.
list

Umyj i pokrój marchewkę. Wyciśnij marchewkę, a następnie jabłko.

2.
list

Dobrze wymieszaj, wlej do szklanki i podawaj.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 3 jabłka
  • 2 marchewki

    Wskazówki

    Umyj i pokrój jabłko.
    1. list
    Umyj i pokrój marchewkę. Wyciśnij marchewkę, a następnie jabłko.
    2. list
    Dobrze wymieszaj, wlej do szklanki i podawaj.
    3. list
Food in this recipe:
tag Jabłka iconJabłka tag Marchew iconMarchew

Tips

Aby uzyskać większą wartość odżywczą i smakowitość, możesz wrzucić imbir!

Recipe Tags:

Recipe Category:

Juice

Recipe Tags:

Recipe Category:

Juice

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (334g)

Amount per serving
Calories 167
% Daily Value*
Total Fat 1g 2%
Saturated Fat 0g 0%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 45mg 2%
Total Carbohydrate 44g 15%
Dietary Fiber 8g 27%
Total Sugars 31g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 1g

Calcium 4mg 1%
Iron 3mg 17%
Witamina E (alfa tokoferol) 4%
Witamina K 18%
Tiamina 6%
Ryboflawina 6%
Niacyna 4%
Witamina B6 10%
Kwas foliowy 5%
Kwas pantotenowy 3%
Magnez 5%
Fosfor 5%
Potas 14%
Cynk 2%
Miedź 5%
Mangan 9%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.