Mówi się, że gruszki są spokrewnione z jabłkami. Tak czy inaczej, kiedy wyciskasz jabłka i gruszki, powstaje pyszny i zdrowy sok. Miąższ tego soku jest bogaty w błonnik, dlatego można dodać go do soku, aby uzyskać wyższą zawartość błonnika.

Wskazówki

Umyj jabłko i gruszę i pokroić w odpowiednie kawałki.

1.
list

Wyciśnij jabłko, a następnie gruszkę.

2.
list

Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 11/2 łyżki syropu z agawy

    Wskazówki

    Umyj jabłko i gruszę i pokroić w odpowiednie kawałki.
    1. list
    Wyciśnij jabłko, a następnie gruszkę.
    2. list
    Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
    3. list
Food in this recipe:
tag Gruszka iconGruszka tag Jabłka iconJabłka

Tips

For stronger nutritional value and little different flavour, you can include one ripe mango in this recipe.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related recipes

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (185g)

Amount per serving
Calories 114
% Daily Value*
Total Fat 0g 0%
Saturated Fat 0g 0%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 2mg 1%
Total Carbohydrate 30g 10%
Dietary Fiber 5g 17%
Total Sugars 22g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 1g

Calcium 1mg 1%
Iron 1mg 6%
Witamina E (alfa tokoferol) 1%
Witamina K 8%
Thiamin 2%
Ryboflawina 3%
Niacyna 1%
Witamina B6 3%
Folan 2%
Kwas pantotenowy 1%
Magnez 3%
Fosfor 2%
Potas 6%
Cynk 1%
Miedź 5%
Mangan 4%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.