Mówi się, że gruszki są spokrewnione z jabłkami. Tak czy inaczej, kiedy wyciskasz jabłka i gruszki, powstaje pyszny i zdrowy sok. Miąższ tego soku jest bogaty w błonnik, dlatego można dodać go do soku, aby uzyskać wyższą zawartość błonnika.
Wskazówki
Umyj jabłko i gruszę i pokroić w odpowiednie kawałki.
1.
Wyciśnij jabłko, a następnie gruszkę.
2.
Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
3.
Składniki na 2 porcje
- 1 jabłko
- 1 gruszka
- 11/2 łyżki syropu z agawy
Wskazówki
Umyj jabłko i gruszę i pokroić w odpowiednie kawałki.
1.
Wyciśnij jabłko, a następnie gruszkę.
2.
Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
3.
Tips
For stronger nutritional value and little different flavour, you can include one ripe mango in this recipe.
Recipe Tags:
Gruszka Jabłka Niskosodowy Sok Witamina C Wysoka zawartośc błonnikaRecipe Category:
Juice
Comments
Related recipes
Smoothie z kiwi wspomagające trawienie
Sok jabłkowy domowej produkcji
Zupa szparagowa z dużą zawartością błonnika
Sok z kiwi i jabłka
Sok mango-marchew
Zdrowy sok z jarmużu7