Ta zupa jest doskonałym źródłem witaminy K! Jest bogata w błonnik i bardzo sycąca! Witaminy B6 i B9 (kwas foliowy) pomogą Ci zwiększyć energię, jednocześnie wzmacniając układ odpornościowy dzięki wysokiej dawce witaminy C.
Wskazówki
Umyj, posieka i wyciśnij seler i natkę pietruszki. Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wyrąż owoc. Wyciśnij z 1 szklanką wody.
1.
Umyj, obierz, pokrój i wyciśnij pomidora.Połącz wyciśnięty sok i miąższ. Wyciśnij cytrynę do powstałej mieszanki. Dodaj pozostałą wodę, oliwę z oliwek i sól do smaku.
2.
Mieszaj w sposób ciągły, aż składniki ładnie się połączą. Podgrzej na małym ogniu i podawaj.
3.
Składniki na 3 porcje
- 3 łodygi selera (z liśćmi)
- 2 szklanki wody
- 1 filiżanka pietruszki
- 1 awokado
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 1 cytryna (tylko sok)
- 1 pomidor
- Sól dla smaku
Directions
Umyj, posieka i wyciśnij seler i natkę pietruszki. Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wyrąż owoc. Wyciśnij z 1 szklanką wody.
1.
Umyj, obierz, pokrój i wyciśnij pomidora. Połącz wyciśnięty sok i miąższ. Wyciśnij cytrynę do powstałej mieszanki. Dodaj pozostałą wodę, oliwę z oliwek i sól do smaku.
2.
Mieszaj w sposób ciągły, aż składniki ładnie się połączą. Podgrzej na małym ogniu i podawaj.
3.
Tips
Recipe Tags:
Awokado Cytryna Oliwa Pietruszka Pomidory Seler Witamina A Witamina C Witamina K Woda ZupaRecipe Category:
soup
Comments
Related recipes
Energetyczne smoothie z awokado
Owocowe smoothie bez tłuszczu
Zdrowy sok z jarmużu7
Smoothie szpinakowe na wzmocnienie odporności
Zielony sok wspomagający odporność
Sok z banana, kapusty i mleka sojowego