Ta zupa jest doskonałym źródłem witaminy K! Jest bogata w błonnik i bardzo sycąca! Witaminy B6 i B9 (kwas foliowy) pomogą Ci zwiększyć energię, jednocześnie wzmacniając układ odpornościowy dzięki wysokiej dawce witaminy C.

Wskazówki

Umyj, posieka i wyciśnij seler i natkę pietruszki. Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wyrąż owoc. Wyciśnij z 1 szklanką wody.

1.
list

Umyj, obierz, pokrój i wyciśnij pomidora.Połącz wyciśnięty sok i miąższ. Wyciśnij cytrynę do powstałej mieszanki. Dodaj pozostałą wodę, oliwę z oliwek i sól do smaku.

2.
list

Mieszaj w sposób ciągły, aż składniki ładnie się połączą. Podgrzej na małym ogniu i podawaj.

3.
list
  • Składniki na 3 porcje

  • 3 łodygi selera (z liśćmi)
  • 2 szklanki wody
  • 1 filiżanka pietruszki
  • 1 awokado
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna (tylko sok)
  • 1 pomidor
  • Sól dla smaku

    Directions

    Umyj, posieka i wyciśnij seler i natkę pietruszki. Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wyrąż owoc. Wyciśnij z 1 szklanką wody.
    1. list
    Umyj, obierz, pokrój i wyciśnij pomidora. Połącz wyciśnięty sok i miąższ. Wyciśnij cytrynę do powstałej mieszanki. Dodaj pozostałą wodę, oliwę z oliwek i sól do smaku.
    2. list
    Mieszaj w sposób ciągły, aż składniki ładnie się połączą. Podgrzej na małym ogniu i podawaj.
    3. list

Tips

Nutrition Facts

Podawanie wielkości1/3 of recipe (363g)
Ilość Porcji 3

Amount Per Serving
Kalorie 293 Kalorie252
% dzienna wartość *
Tłuszcz całkowity 28g 43%
Tłuszcz nasycony 4g 20%
Tłuszcze trans 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sód 89mg 4%
Całkowity węglowodan 12g 4%
Błonnik pokarmowy 7g 28%
Cukry 3g
Białko 3g

Witamina A 46%
Witamina C 83%
Wapń 7%
Żelazo 11%
Witamina E (alfa tokoferol) 22%
Witamina K 460%
Tiamina 6%
Ryboflawina 8%
Niacyna 9%
Witamina B6 13%
Kwas foliowy 27%
Kwas pantotenowy 12%
Magnez 10%
Fosfor 7%
Potas 19%
Cynk 5%
Miedź 11%
Mangan 11%
Selen 1%
*Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.