Ta zupa jest doskonałym źródłem witaminy K! Jest bogata w błonnik i bardzo sycąca! Witaminy B6 i B9 (kwas foliowy) pomogą Ci zwiększyć energię, jednocześnie wzmacniając układ odpornościowy dzięki wysokiej dawce witaminy C.

Wskazówki

Umyj, posieka i wyciśnij seler i natkę pietruszki. Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wyrąż owoc. Wyciśnij z 1 szklanką wody.

1.
list

Umyj, obierz, pokrój i wyciśnij pomidora.Połącz wyciśnięty sok i miąższ. Wyciśnij cytrynę do powstałej mieszanki. Dodaj pozostałą wodę, oliwę z oliwek i sól do smaku.

2.
list

Mieszaj w sposób ciągły, aż składniki ładnie się połączą. Podgrzej na małym ogniu i podawaj.

3.
list
  • Składniki na 3 porcje

  • 3 łodygi selera (z liśćmi)
  • 2 szklanki wody
  • 1 filiżanka pietruszki
  • 1 awokado
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna (tylko sok)
  • 1 pomidor
  • Sól dla smaku

    Directions

    Umyj, posieka i wyciśnij seler i natkę pietruszki. Przekrój awokado na pół. Usuń pestkę i wyrąż owoc. Wyciśnij z 1 szklanką wody.
    1. list
    Umyj, obierz, pokrój i wyciśnij pomidora. Połącz wyciśnięty sok i miąższ. Wyciśnij cytrynę do powstałej mieszanki. Dodaj pozostałą wodę, oliwę z oliwek i sól do smaku.
    2. list
    Mieszaj w sposób ciągły, aż składniki ładnie się połączą. Podgrzej na małym ogniu i podawaj.
    3. list

Tips

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related recipes

Nutrition Facts
3 servings per container
Serving size 1/3 of recipe (363g)

Amount per serving
Calories 293
% Daily Value*
Total Fat 28g 35%
Saturated Fat 4g 20%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 89mg 4%
Total Carbohydrate 12g 4%
Dietary Fiber 7g 24%
Total Sugars 3g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 3g

Calcium 7mg 1%
Iron 11mg 62%
Witamina E (alfa tokoferol) 22%
Witamina K 460%
Tiamina 6%
Ryboflawina 8%
Niacyna 9%
Witamina B6 13%
Kwas foliowy 27%
Kwas pantotenowy 12%
Magnez 10%
Fosfor 7%
Potas 19%
Cynk 5%
Miedź 11%
Mangan 11%
Selen 1%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.