Ten orzeźwiający sok jest pełen składników odżywczych! Ma niezwykle wysoką zawartość witamin A, C i K. Połączenie tych witamin jest bardzo korzystne dla całego organizmu i pomaga wzmocnić układ odpornościowy. Jarmuż ma wysoki współczynnik IF (ocena stanu zapalnego), więc ten sok może pomóc w zwalczaniu takich stanów.

Wskazówki

Umyj, posiekaj i wyciśnij jarmuż.

1.
list

Umyj jabłko i ogórka. Potnij na kawałki i wyciśnij.

2.
list

Wyciśnij cytrynę, dobrze wymieszaj i podawaj.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 1 filiżanka posiekanego jarmużu
  • 1 jabłko
  • 1 ogórek
  • 1/2 cytryny

    Wskazówki

    Umyj, posiekaj i wyciśnij jarmuż.
    1. list
    Umyj jabłko i ogórka. Potnij na kawałki i wyciśnij.
    2. list
    Wyciśnij cytrynę, dobrze wymieszaj i podawaj.
    3. list
Food in this recipe:
tag Cytryna iconCytryna tag Jabłka iconJabłka tag Jarmuż iconJarmuż tag Ogórek iconOgórek

Tips

Jeśli wolisz słodszy sok, dodaj jeszcze jedno jabłko.

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (296g)

Amount per serving
Calories 93
% Daily Value*
Total Fat 1g 2%
Saturated Fat 0g 0%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 19mg 1%
Total Carbohydrate 23g 8%
Dietary Fiber 4g 14%
Total Sugars 12g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 3g

Calcium 8mg 1%
Iron 7mg 39%
Witamina E (alfa tokoferol) 1%
Witamina K 376%
Tiamina 7%
Ryboflawina 7%
Niacyna 3%
Witamina B6 10%
Kwas foliowy 6%
Kwas pantotenowy 5%
Magnez 9%
Fosfor 7%
Potas 14%
Cynk 3%
Miedź 10%
Mangan 21%
Selen 1%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.