Freshly Made Kale Juice

Jarmuż może smakować trochę gorzko, ale jest jednym z najzdrowszych zielonych warzyw liściastych! Nawet jeśli nie jesteś zachwycony jego smakiem, w postaci soku z dodatkiem owoców lub warzyw jest naprawdę pyszny. Ten pełen składników odżywczych sok zawiera dużą dawkę witamin A, C i K i jest niskokaloryczny.

Wskazówki

Umyj jarmuż i chwilę pogotuj na parze. Pokrój and wyciśnij.

1.
list

Obierz, podziel i wyciśnij pomarańcze

2.
list

Obierz i wyciśnij kiwi.

3.
list

Dobrze wymieszaj i podawaj.

4.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 11/2 szklanki posiekanego jarmużu
  • 2 pomarańcze
  • 1 kiwi

    Wskazówki

    Umyj jarmuż i chwilę pogotuj na parze. Pokrój and wyciśnij.
    1. list
    Obierz, podziel i wyciśnij pomarańcze
    2. list
    Obierz i wyciśnij kiwi.
    3. list
    Dobrze wymieszaj i podawaj.
    4. list
Food in this recipe:
tag Jarmuż iconJarmuż tag Kiwi iconKiwi tag Pomarańcze iconPomarańcze

Tips

Jeśli jarmuż jest zbyt gorzki, możesz dodać trochę syropu z agawy.

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (219g)

Amount per serving
Calories 110
% Daily Value*
Total Fat 1g 2%
Saturated Fat 0g 0%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 23mg 1%
Total Carbohydrate 26g 9%
Dietary Fiber 5g 17%
Total Sugars 16g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 3g

Calcium 13mg 1%
Iron 6mg 34%
Witamina E (alfa tokoferol) 4%
Witamina K 532%
Tiamina 12%
Ryboflawina 7%
Niacyna 5%
Witamina B6 12%
Folate 16%
Kwas pantotenowy 4%
Magnez 9%
Fosfor 6%
Potas 17%
Cynk 2%
Miedź 13%
Mangan 23%
Selen 2%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.