Jarmuż może smakować trochę gorzko, ale jest jednym z najzdrowszych zielonych warzyw liściastych! Nawet jeśli nie jesteś zachwycony jego smakiem, w postaci soku z dodatkiem owoców lub warzyw jest naprawdę pyszny. Ten pełen składników odżywczych sok zawiera dużą dawkę witamin A, C i K i jest niskokaloryczny.
Wskazówki
Umyj jarmuż i chwilę pogotuj na parze. Pokrój and wyciśnij.
1.
Obierz, podziel i wyciśnij pomarańcze
2.
Obierz i wyciśnij kiwi.
3.
Dobrze wymieszaj i podawaj.
4.
Składniki na 2 porcje
- 11/2 szklanki posiekanego jarmużu
- 2 pomarańcze
- 1 kiwi
Wskazówki
Umyj jarmuż i chwilę pogotuj na parze. Pokrój and wyciśnij.
1.
Obierz, podziel i wyciśnij pomarańcze
2.
Obierz i wyciśnij kiwi.
3.
Dobrze wymieszaj i podawaj.
4.
Tips
Jeśli jarmuż jest zbyt gorzki, możesz dodać trochę syropu z agawy.
Recipe Tags:
detoks Jarmuż Kiwi Na czczo Niskosodowy Niskowęglowodanowy Pomarańcze Przeciwzapalny Sok Witamina A Witamina C Witamina KRecipe Category:
Juice
Comments
Related recipes
Smoothie truskawkowe z mlekiem sojowym
Smoothie z kiwi i mleka
Jak przygotować pyszne zielone smoothie?
Sok truskawkowy na wzmocnienie odporności
Sok z banana, kapusty i mleka sojowego
Sok bananowo-szpinakowy na mleku sojowym