Sok z banana i kapusty jest napojem o niskiej kaloryczności i niskim indeksie glikemicznym. Jest idealny na śniadanie i na obiad, ponieważ jego wysoka zawartość błonnika napełni cię, a jego bogata w składniki odżywcze kompozycja wzmocni twój układ odpornościowy.
Wskazówki
Obierz i pokrój banana.
Umyj i posiekaj kapustę.
Obierz i pokrój kiwi.
Wyciśnij w tej kolejności – banan, kapusta, kiwi. Wraz z nimi – mleko sojowe.
Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
Składniki na 2 porcje
- 1 banan
- 1/2 szklanki posiekanej kapusty
- 1 kiwi
- 3/4 szklanki mleka sojowego
- 11/2 łyżki syropu z agawy
Wskazówki
Tips
W tym przepisie użyliśmy wzbogaconego mleka sojowego, aby uzyskać lepszą wartość odżywczą. Jeśli stosujesz dietę odchudzającą, nie używaj syropu z agawy.
Recipe Tags:
Banany Kapusta Mleko sojowe Sok Utrata wagi Witamina B12 Witamina C Witamina D Witamina KRecipe Category:
Juice
Comments
Related recipes
Sok z buraków oczyszczenie wątroby
Sok mango-marchew
Smoothie szpinakowe na wzmocnienie odporności
Sok jabłkowo-gruszkowy
Smoothie z jagód o działaniu antyoksydacyjnym
Sok z marchwi i brokuł