Papryka i sok truskawkowy to doskonały wzmacniacz układu odpornościowego i doskonały napój przeciwutleniający. Pomoże ci zwalczyć wirusy i bakterie oraz zapobiec przeziębieniom i grypie. Aby uzyskać ładniejszy wygląd soku, użyj czerwonej papryki.
Wskazówki
Umyj paprykę. Usuń łodygę i nasiona i pokrój na odpowiednie kawałki.
1.
Umyj truskawki i usuń szypułki.
2.
Wyciśnij w następującej kolejności – truskawki, papryka.
3.
Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
4.
Składniki na 2 porcje
- 1/2 czerwonej papryki
- 30 truskawek
- 1 1/2 łyżki. syrop z agawy
Wskazówki
Umyj paprykę. Usuń łodygę i nasiona i pokrój na odpowiednie kawałki.
1.
Umyj truskawki i usuń szypułki.
2.
Wyciśnij w następującej kolejności - truskawki, papryka.
3.
Dodaj syrop z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
4.
Tips
Recipe Tags:
Jod Mangan Niskosodowy Niskowęglowodanowy Papryka Przeciwzapalny Sok Truskawki Witamina CRecipe Category:
Juice
Comments
Related recipes
Owocowo-warzywne smoothie
Sok z kiwi i jabłka
Orzeźwiający sok cytrynowy na upalne dni
Smoothie szpinakowe na wzmocnienie odporności
Sok z buraków oczyszczenie wątroby
Sok truskawkowy na wzmocnienie odporności