Arbuz jest tak słodki i dodaje smaku każdemu koktajlowi. Jest kilka sztuczek, jak wybrać dobrego arbuza. Głuchy dźwięk i żółte plamki na skórce arbuza oznaczają, że jest u szczytu dojrzałości i pełen soku. Jak najlepiej podawać? Schłodzić arbuza przed wyciskaniem lub dodać trochę kostek lodu do przygotowanego koktajlu, jeśli chcesz, żeby był chłodny.

Wskazówki

Pokrój arbuza (bez skórki) i wyciśnij.

1.
list

Obierz i pokrój banana na kawałki. Wymieszaj z jogurtem i wyciśnij.

2.
list

Dobrze wymieszaj i podawaj.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 2 szklanki pokrojonego arbuza
  • 1 banan
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego

    Wskazówki

    Pokrój arbuza (bez skórki) i wyciśnij.
    1. list
    Obierz i pokrój banana na kawałki. Wymieszaj z jogurtem i wyciśnij.
    2. list
    Dobrze wymieszaj i podawaj.
    3. list
Food in this recipe:
tag Arbuz iconArbuz tag Banany iconBanany tag Jogurt naturalny iconJogurt naturalny

Tips

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (333g)

Amount per serving
Calories 173
% Daily Value*
Total Fat 4g 5%
Saturated Fat 3g 15%
Trans Fat 0g
Cholesterol 16mg 6%
Sodium 58mg 3%
Total Carbohydrate 31g 11%
Dietary Fiber 2g 7%
Total Sugars 22g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 6g

Calcium 16mg 2%
Iron 3mg 17%
Witamina E (alfa tokoferol) 1%
Witamina K 1%
Tiamina 7%
Ryboflawina 15%
Niacyna 4%
Witamina B6 16%
Kwas foliowy 6%
Witamina B12 8%
Kwas pantotenowy 10%
Magnez 11%
Fosfor 15%
Potas 16%
Cynk 6%
Miedź 6%
Mangan 11%
Selen 6%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.