Po wyśnięciu marchewki i pomarańcze tworzą pyszny sok z dodatkami układu odpornościowego – witaminą A i witaminą C. Ponieważ miazga tego soku jest pełna błonnika, można dodać trochę miąższu z powrotem do soku, a wysoka zawartość błonnika będzie Pomóż swojemu układowi trawiennemu działać płynnie. Wypełni cię w tym samym czasie.

Wskazówki

Umyj i wyczyść marchewki. Pokrój na odpowiednie kawałki i wyciśnij.

1.
list

Obierz, podziel i wyciśnij pomarańcze.

2.
list

Dodaj syrop z agawy i podawaj.

3.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 5 marchewek
  • 3 pomarańcze
  • 1 łyżka syropu z agawy

    Wskazówki

    Umyj i wyczyść marchewki. Pokrój na odpowiednie kawałki i wyciśnij.
    1. list
    Obierz, podziel i wyciśnij pomarańcze.
    2. list
    Dodaj syrop z agawy i podawaj.
    3. list
Food in this recipe:
tag Marchew iconMarchew tag Pomarańcze iconPomarańcze

Tips

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (353g)

Amount per serving
Calories 167
% Daily Value*
Total Fat 1g 2%
Saturated Fat 0g 0%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 105mg 5%
Total Carbohydrate 41g 14%
Dietary Fiber 9g 30%
Total Sugars 29g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 3g

Calcium 13mg 1%
Iron 4mg 23%
Witamina E (alfa tokoferol) 7%
Witamina K 25%
Tiamina 18%
Ryboflawina 10%
Niacyna 10%
Witamina B6 16%
Kwas foliowy 22%
Kwas pantotenowy 9%
Magnez 9%
Fosfor 8%
Potas 24%
Cynk 3%
Miedź 8%
Mangan 13%
Selen 2%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.