Po wyśnięciu marchewki i pomarańcze tworzą pyszny sok z dodatkami układu odpornościowego – witaminą A i witaminą C. Ponieważ miazga tego soku jest pełna błonnika, można dodać trochę miąższu z powrotem do soku, a wysoka zawartość błonnika będzie Pomóż swojemu układowi trawiennemu działać płynnie. Wypełni cię w tym samym czasie.
Wskazówki
Umyj i wyczyść marchewki. Pokrój na odpowiednie kawałki i wyciśnij.
1.
Obierz, podziel i wyciśnij pomarańcze.
2.
Dodaj syrop z agawy i podawaj.
3.
Składniki na 2 porcje
- 5 marchewek
- 3 pomarańcze
- 1 łyżka syropu z agawy
Wskazówki
Umyj i wyczyść marchewki. Pokrój na odpowiednie kawałki i wyciśnij.
1.
Obierz, podziel i wyciśnij pomarańcze.
2.
Dodaj syrop z agawy i podawaj.
3.
Tips
Recipe Tags:
Marchew Pomarańcze Potas Sok Witamina A Witamina C Wysoka zawartośc błonnikaRecipe Category:
Juice
Comments
Related recipes
Sok z buraków oczyszczenie wątroby
Sok jabłkowy domowej produkcji
Sok z marchwi i brokuł
Odświeżający sok z arbuza o dzialaniu antyzapalnym
Sok pomidorowy z limonką
Sok jabłkowo-winogronowy