Grejpfrut jest doskonałym źródłem witaminy C i dobrym źródłem witaminy A. Czasem jednak może okazać się zbyt gorzki, ale jeśli połaczysz go razem z jabłkiem, które doda słodyczy, powstanie pyszny sok.

Wskazówki

Umyj i pokrój jabłko na 4 części.

1.
list

Obierz i pokrój grejpfruta.

2.
list

Wyciskaj w następującej kolejności – jabłko, potem grejpfrut.

3.
list

Dodaj nektar z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.

4.
list
  • Składniki na 2 porcje

  • 1 jabłko
  • 1 grejpfrut
  • 11/2 łyżki syrop z agawy

    Wskazówki

    Umyj i pokrój jabłko na 4 części.
    1. list
    Obierz i pokrój grejpfruta.
    2. list
    Wyciskaj w następującej kolejności - jabłko, potem grejpfrut.
    3. list
    Dodaj nektar z agawy do świeżo wyciśniętego soku, dobrze wymieszaj i podawaj.
    4. list
Food in this recipe:
tag Grejpfrut iconGrejpfrut tag Jabłka iconJabłka

Tips

Recipe Tags:

Recipe Category:

Juice

Recipe Tags:

Recipe Category:

Juice

Nutrition Facts
2 servings per container
Serving size 1/2 of recipe (224g)

Amount per serving
Calories 103
% Daily Value*
Total Fat 0g 0%
Saturated Fat 0g 0%
Trans Fat 0g
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 1mg 1%
Total Carbohydrate 27g 9%
Dietary Fiber 4g 14%
Total Sugars 22g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 1g

Calcium 2mg 1%
Iron 1mg 6%
Witamina E (alfa tokoferol) 2%
Witamina K 3%
Tiamina 4%
Ryboflawina 3%
Niacyna 2%
Witamina B6 5%
Kwas foliowy 4%
Kwas pantotenowy 4%
Magnez 4%
Fosfor 2%
Potas 8%
Cynk 1%
Miedź 4%
Mangan 2%
Selen 1%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.