Świeżo wyciskane owoce i warzywa mają doskonały wpływ na Twoje zdrowie. Ten koktajl jest zarówno zdrowym, jak i pysznym sposobem na rozpoczęcie poranka. Wysokie dawki witamin C i A pobudzą układ odpornościowy, a witaminy z grupy B zwiększą energię.

Wskazówki

Obierz mango i przekrój na pół. Usuń nasiona od wewnątrz.

1.
list

Wymieszaj mleko i jogurt .

2.
list

Wyciśnij w kolejności: mango, winogrona, jabłko, marchew, banan, szpinak.

3.
list

Dodaj mleko i syrop z agawy do przygotowanego soku. Dobrze wymieszaj i podawaj.

4.
list
  • Składniki / na 2 porcje

  •  ½ mango
  •  2 gram szpinaku
  •  ¼ szklanki mleka
  •  ½ szklanki jogurtu
  •  20 winogron
  •  ½ jabłka
  •  1 marchew
  •  1 banan
  •  1½ łyżki syropu z agawy

    Wskazówki

    Obierz mango i przekrój na pół. Usuń nasiona od wewnątrz.
    1. list
    Wymieszaj mleko i jogurt .
    2. list
    Wyciśnij w kolejności: mango, winogrona, jabłko, marchew, banan, szpinak.
    3. list
    Dodaj mleko i syrop z agawy do przygotowanego soku. Dobrze wymieszaj i podawaj.
    4. list

Tips

W tym przepisie użyliśmy mleka pełnego, 3,25% tłuszczu mlecznego, ale można użyć mleka niskotłuszczowego lub beztłuszczowego, jeśli chcesz zmniejszyć ilość kalorii lub tłuszczu.

Recipe Tags:

Recipe Category:

Uncategorized

Recipe Tags:

Recipe Category:

Uncategorized

Nutrition Facts
1 servings per container
Serving size 1

Amount per serving
Calories 22.2 g
% Daily Value*
Total Fat 194.6%g 244%
Saturated Fat 14.1%g 71%
Trans Fat 11.5%g
Cholesterol 22.2 g mg 8%
Sodium 0.8%mg 1%
Total Carbohydrate 2.0%g 1%
Dietary Fiber 22.2 gg 74%
Total Sugars 2.8%g
Includes g Added Sugars 0%
Protein 194.6%g

Calcium 0.8%mg 1%
Iron 1.8%mg 10%
Witamina D 3%%
Witamina E (alfa tokoferol) 8%%
Witamina K 3%%
Tiamina 10%%
Ryboflawina 18%%
Niacyna 7%%
Witamina B6 23%%
Kwas folowy 22%%
Witamina B12 6%%
Kwas pantotenowy 8%%
Magnez 15%%
Fosfor 14%%
Potas 22%%
Cynk 6%%
Miedź 9%%
Mangan 32%%
Selen 5%%
Not a significant source of vitamin D, or potassium.

The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.